PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Veseli smo vašega zanimanja za naš spletni portal na www.meggle.si in našega podjetja.

Zaščito vaših osebnih podatkov – ki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo ob obisku našega portala – jemljemo zelo resno. Sprejeli smo ukrepe, ki so tehnično in organizacijsko zagotavljajo, da se določbam zakonodaje o varstvu podatkov sledi tako s strani našega podjetja, kot tudi s strani naših zunanjih ponudnikov storitev.

V tem delu naše spletne strani vas bi radi obvestili o obsegu, naravi in namenu zbiranja osebnih podatkov, ki ste jih delili z nami, ter o njihovi obdelavi in uporabi.

 1. Zbiranje in obdelava podatkov

“Osebni podatki” pomenijo podatke o vas kot posamezniku. To vključuje podatke, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka in elektronski naslov.

Na splošno lahko kadarkoli obiščete našo spletno stran, brez da bi pustili vaše osebne podatke – na primer, ko si preprosto želite izvedeti kaj o naših izdelkih in kliknete po ustreznih straneh. Pri takšnem načinu uporabe, se vsi dostopi in vsak prenos datotek, beležijo na naši spletni strani. Tako pridobljeni podatki dnevnika dostopov se uporabljajo za administracijo notranjega sistema in statistike. Naša evidenca dostopanja zabeleži ime datoteke do katere dostopate, datum in čas dostopa, preneseno količino podatkov,  ali je bil dostop uspešen ter spletni brskalnik in domeno , ki je bila uporabljena za dostop. Ta proces ne izvaja kakršnihkoli prenosov osebnih podatkov iz vašega računalnika, vendar pa se podatki, ki jih sistem zabeleži ob vašem dostopanju na spletno stran, hranijo ločeno od vseh osebnih podatkov, ki nam jih sami date na razpolago. Prav tako se beležijo IP naslovi računalnikov, ki dostopajo do naše spletne strani.

V nekaterih okoliščinah pa potrebujemo vaše ime in naslov (ter druge podrobnosti ) za zagotovitev zmožnosti nudenja storitev, ki jih potrebujete. Ti osebni podatki se zabeležijo in shranijo le v primerih, ko nam prostovoljno podate te informacije – na primer, ko nam pošljete povpraševanje, ko se registrirate na naši spletni strani, pri naročilih (ali preverjanju naročil ), in tako naprej.

Kadarkoli pa imate možnost umakniti svoje soglasje za uporabo podatkov. Če to želite narediti, nas prosim kontaktirajte preko obrazca, ki je podan v menijskem razdelku Kontakt.

2. Poseben namen, uporaba in izmenjava osebnih podatkov

Če nam posredujete vaše osebne podatke, bomo te podatke uporabili zgolj za odgovarjanje na vaša vprašanja, za obravnavo vprašanj o naših storitvah (sodelovanje v nagradnih tekmovanjih , itd ), v zvezi s povratnimi informacijami o oglaševalskih akcij ali z namenom , da vam zagotovimo dostop do določenih informacij ali ponudb. Vsakršna uporaba vaših podatkov mora slediti črki zakona.

Zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete na spletu uporabljamo samo za namene, o katerih smo vas obvestili. Vaši osebni podatki bodo posredovani ali kako drugače posredovani tretjim osebam samo, če je to potrebno za opravljanje ene od dejavnosti naštetih v prvem odstavku 2. točke, npr. v primerih, ko ponudniki podjetja Meggle Group kontaktirajo naročnika storitev (na primer tako, da dostavljajo blago, ki ste ga naročili), ali ko ste pristali na takšno izmenjavo vaših podatkov vnaprej. Takšnim tretjim osebam je prepovedano uporabljati osebne podatke v kakršnekoli druge namene.

Seveda upoštevamo vaše želje, če si ne želite nadaljnje uporabe svojih osebnih podatkov za izboljšanje našega odnosa s strankami (zlasti za neposredno trženje in tržno raziskovalne namene).

Osebne podatke naših strank razkrijemo le v primeru da tako zahteva zakon oz. če razkritje teh podatkov od nas zahteva sodni nalog. Razkritje osebnih podatkov je možno tudi v primeru, da je izmenjava teh podatkov potrebna zaradi uveljavljanja ali ohranjanja naših Splošnih pogojev poslovanja ali drugih sporazumov, ki smo jih sklenili. Enako velja za shranjevanje podatkov .

Nobeni podatki niso razkriti za našo komercialno korist. Od vseh naših zaposlenih in storitvenih podjetij ki pogodbeno sodelujejo z nami se zahteva podpis sporazuma o zaupnosti in dogovor o spoštovanju določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi dostopi do osebnih podatkov so omejeni zgolj na zaposlene, ki imajo dovoljenje za dostop do podatkov potrebnih za opravljanje svojih nalog v našem podjetju.

3. Izbris

Osebni podatki, ki smo jih hranimo o vas, se izbrišejo v naslednjih primerih: če ste umaknili svoje soglasje za shranjevanje vaših podatkov; če poznavanje podatkov ni več potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega so bile shranjene; ali če je njihovo shranjevanje prepovedano iz drugih pravnih razlogov – razen v primerih, ko zakonsko obdobje hrambe podatkov prepove tak izbris. V takšni situaciji se podatki zaklenejo in ne izbrišejo.

4. Informacije

Ob predložitvi zahtevka v pisni obliki vas bomo z veseljem vas obvestili o podatkih, ki smo jo shranili o vas.

Maksimalno se trudimo zagotoviti in sprejeti vse tehnične in organizacijske ukrepe za shranjevanje vaših osebnih podatkov tako, da so varni pred nepooblaščenim dostopanjem. Pri e-poštnih sporočilih ne moremo jamčiti, da so vaši podatki 100% varni: če nam želite vaše podatke poslati zaupno vam priporočamo, da to storite po pošti.

5. Piškotki

Spletno mesto v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani “piškotek”. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in omogoča analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Upravljavec lahko osebne podatke, ki jih je uporabnik posredoval v postopku registracije, povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Upravljavec lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Šteje se, da uporabnik ob brskanju po spletnem mestu www.meggle.si daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov.

6. Facebook

Naša spletna stran vključuje vstavke iz socialnem omrežju Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto , CA 94304 , USA . Lahko priznajo takšne vtičnike, ki jih Facebook logotip ali gumb ” Všeč mi je ” na naši spletni strani. Za pregled Facebook vtičnikov , prosim obiščite spletno stran www.developers.facebook.com/docs/plugins/.

Ko obiščete našo spletno stran na www.meggle.si, vtičnik omogoča neposredno povezavo med vašim brskalnikom in strežnikom Facebook. V tem procesu je Facebook obveščen, da ste vi – tj. vaš računalnik in IP naslov – obiskali našo spletno stran.

Če kliknete na Facebook “Like” gumb , ko ste prijavljeni tudi v svoj Facebook račun, potem se lahko povežete z vsebino naših spletnih strani na svojem profilu Facebook. To Facebooku omogoča povezati obisk naše spletne strani z vašim uporabniškim računom. Izrecno vas obveščamo, da kot ponudnik na tej spletni strani nimamo informacij o poslanih podatkih na Facebook, niti o njihovih načinih uporabe teh podatkov. Za podrobnejše informacije o zasebnosti na Facebooku se obrnite na www.facebook.com/about/privacy/.

Če ne želite da bi Facebook povezal vaš obisk na naši spletni strani s svojim Facebook računom, se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz svojega Facebook računa.

7. Spremembe pogojev za našo politiko zasebnosti

Pridržujemo si pravico do spremembe naše varnostne politike in sistemov za varstvo podatkov v primerih, ko tehnološki napredek to zahteva. V takih primerih bomo ustrezno spremenili tudi pogoje politiko zasebnosti. Zato vas prosimo, da boste vedno preberete najnovejšo različico našega Pravilnika o zasebnosti.

 8. Povezave

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za storitve, ki jih ponujajo druga podjetja ali posamezniki, vključno s produkti ali spletnimi mesti, ki se vam lahko prikažejo med rezultati iskanja, spletnimi mesti, ki lahko vključujejo Meggle storitve, ali drugimi spletnimi mesti, na katerih so povezave iz naših storitev.Ta pravilnik o zasebnosti ne obravnava praks obravnavanja podatkov, ki jih izvajajo druga podjetja in organizacije, ki oglašujejo naše storitve ter lahko za objavljanje in ponujanje ustreznih oglasov uporabljajo piškotke, spletne signale in druge tehnologije.

9 . Otroci in mladi

Kot splošno pravilo velja, da za osebe, mlajše od 18 let z nami ne smejo deliti kakršnihkoli osebnih podatkov brez soglasja staršev ali skrbnikov. Poleg tega vas izrecno obveščamo, da ne zahtevamo, niti ne zbiramo in si ne izmenjujemo kakršnihkoli osebnih podatkov v zvezi z otroki in mladimi s tretjimi osebami.

10 . Odgovorne osebe/ pravica do možnosti zavrnitve/kontaktne opcije

Kadarkoli lahko umaknete svoje soglasje za zbiranje in shranjevanje vaših osebnih podatkov. Lahko nas kontaktirate tudi če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko zasebnosti ali če želite popraviti ali izbrisati karkoli v zvezi z vašimi podatki . Prosimo da nas kontaktirate s pomočjo obrazca v menijskem razdelku Kontakt.