Tunin file na žaru

Čas

20 minut

Sestavine

» 150 g redkve
» 2 Laura Baguette z začimbnimi zelišči
» 100 g kalčkov leče ali soje
» 1 paradižnik
» 1 jušna žlica balzamičnega kisa
» 3 jušne žlice olivnega olja
» 400 g fileja tune
» 2 jušni žlici olja
» 50 g Meggle masla z začimbnimi zelišči
» nekaj solatnih listov
» sol in poper

Priprava

Redkev olupiti, izrezati po dolžini na tanke rezine, rezine pa spet po dolžini na tanke rezance. Rezance dajte v zelo hladno vodo. Baguette z začimbnimi zelišči specite v skladu z navodili na pakiranju. Operite kalčke in paradižnik, paradižnik narezati na četrtine, odstraniti semena in pecelj ter narezati na kockice. Odcedite rezance, pomešajte s kalčki in paradižnikov, malo posolite, popoprajte in marinirajte s kisom in oljem. Tunin file narezati na zrezke debeline palca, posoliti in popoprati, naoljiti rešetko žara in speči na obeh straneh. Maslo z začimbnimi zelišči narezati na ploščice in stopiti na pečeni ribi. Baguetti z začimbnimi zelišči vzemite iz pečice, na vsako rezino dajte list solate, tunin zrezek ter malo solate iz redkvice in klic.

NASVET:
Najbolje je izbrati file male vrste tune Bonito. Ko se redkev seseklja z vlakni, se poškodujejo samo mali deli celic. Ko se redkev pusti v hladni vodi, rezanci ostanejo posebej hrustljavi.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline