Ramstek na žaru z zeliščnim maslom

Čas

40 minut

Sestavine

» štirje zrezki ramsteka od 20 do 25 dag
» 80 dag mladega krompirja
» 125 g Meggle masla z začimbnimi zelišči
» pikantna paradižnikova salsa
» feferoni, česen
» 40 dag kuhanega zelenega stročjega fižola
» list peteršilja
» olivno olje
» sol in poper

Priprava

Zrezke posolite in popoprajte, premažite z oljem in pecite na žaru po 3 do 4 minute na vsaki strani. V tem času v ponvi popražite dobro oprane in neolupljene mlade krompirje, ki so narezani na kose. Paradižnikovo salso zagrejte z dodatkom nekaj sesekljanih feferonov (pazite, da ne bo preveč pikantno). Skuhan in odcejen zelen fižol začinite s sojo, poprom, drobno sesekljanim česnom in olivnim oljem ter dobro premešajte. Nato pečeni ramstek za kratek čas odložite v posodo na toplo mesto, da se nekoliko odpočije. Vse skupaj zložite na krožnik, krompir posolite in polijte z malo hladnega olivnega olja, na zrezek postavite košček masla z začimbnimi zelišči.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline