Nadevana piščančja prsa s kajmakom

Čas

4 pogrinjki
45 minut

Sestavine

» 1 kg piščančjih prsi
» 250 g Meggle kajmaka
» 50 g prekajene slanine
» 1 strok česna, sesekljan
» 2 žlici svežega timijana, sesekljanega
» 30 g sušenega paradižnika, sesekljanega
» 2 ekstra deviškega oljčnega olja
» 1/2 čajne žličke soli
» 1/4 žličke grobo mletega črnega popra

Priprava

Piščančja prsa operemo. V vsak kos piščančjega fileja z ostrim nožem zarežemo na polovico, da dobimo večje zrezke.
V manjši posodi zmešajte kajmak, timijan, česen in sušene paradižnike. Nadev enakomerno razporedite po vsaki polovici pripravljenih piščančjih zrezkov. Nato vsak zrezek prepognite na pol tako da pokrijete nadev in ga zaprite s pomočjo zobotrebcev. Nadevane piščančje prsi namažemo z oljčnim oljem ter začinimo s soljo in poprom.
Piščanca iz obeh strani popecite na žaru, na srednje močnem ognju 12 do 15 minut. Poleg nadevanega piščanca se kot priloga odlično obnese kus kus.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline