Mehiški ražnjiči s koruzo in zeliščnim maslom

Čas

40 minut

Sestavine

» 3 koruze
» 1 rdeča paprika
» 1 zelena paprika
» 1 velika bučka
» 8 kosov tanko narezane mesnate slanine
» 1 žlica jedilnega olja
» 1/8 l zelenjavne osnove (instant)
» 1 rola Meggle masla z začimbnimi zelišči

Priprava

Koruzo očistite, operite in kuhajte približno 15 minut v vreli vodi. Očistite in operite paprike ter vsako narežite na osem enakih delov. Bučko očistite in operite ter jo narežite na osem debelih rezin. Vsako koruzo narežite na štiri debele rezine. Kose bučke zavijte v slanino in zelenjavo prebodite z lesenimi palčkami. Olje zagrejte v veliki ponvi, kratko popecite ražnjiče in vlijte nekaj osnove. Maslo z začimbnimi zelišči narežite na tanke rezine in jih dodajte na ražnjiče. Nato pecite ražnjiče v zagreti pečici na 200°C približno 15.20 minut. Med peko jih obrnite enkrat ali dvakrat. Pred serviranjem razdelite ostanek masla z začimbnimi zelišči na ražnjiče in pustite, da se stopijo.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline