Špageti z gamberi in limoninim maslom

Čas

4 pogrinjki
30 minut

Sestavine

» 400 g surovih gamberov (vsak približno 15 g, brez glave, v lupini)
» 400 g špagetov
» sol
» 3 srednje velike čebule
» 3 stebla bazilike
» 1 organsko pridelana limona
» 5 žlic Meggle alpskega masla
» poper
» 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
» 50 g smetane Meggle Creme Cuisine

Priprava

Gambere olupite, odstranite drobovje, operite in osušite. Špagete skuhajte v vreli slani vodi po navodilih proizvajalca. Olupite in drobno nasekljajte čebulo. Baziliko operemo, nekaj listov prihranimo za dekoracijo, preostale liste pa narežemo na tanke trakove.
Umijte in osušite limono. Limono prerežite na pol in iztisnite sok. Polovico limonine lupine narežemo na tanke trakove, drugo polovico naribamo.
Meggle alpsko maslo umešajte z ročnim mešalnikom, dokler ne postane kremasto bele barve. Dodajte čebulo, trakove bazilike, limonino lupinico in limonin sok. Začinite s soljo in poprom, ohladite.
V ponvi segrejte olje v kateri približno 3 minute med obračanjem pražimo gambere. Limonino maslo grobo sesekljamo in dodamo gamberom. Skuhane testenine dobro odcedimo in prav tako primešamo v ponev. Dodamo smetano in vse skupaj dobro premešamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Porazdelite gambere in rezance na 4 krožnike, okrasite z baziliko in postrezite.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline