Ribji file s spenjenim peteršiljevim maslom

Čas

4 pogrinjki
45 minut

Sestavine

» 600 g fileja polenovke
» 400 g majhnega krompirja
» 1 šop korenja (pribl. 450 g)
» sol
» 1/4 šopa peteršilja
» 4 jedilne žlice olja
» poper
» 2 jedilni žlici sladkorja
» 5 jedilnih žlic mehkega masla Meggle Alpinesse
» 2 jedilni žlici svetlega balzamičnega kisa

Priprava

Operite krompir in ga kuhajte pribl. 15 minut v vreli vodi. Olupite korenje, pri tem pustite nekaj zelenja in ga prečno razpolovite. Nato korenje kuhajte pribl. 6 minut v vreli osoljeni vodi. Operite peteršilj, otresite, da se posuši, listje potrgajte iz stebel in ga nasekljajte.

Odlijte vodo iz krompirja in korenja, prelijte z mrzlo vodo in pustite, da se odcedi. Olupite krompir. V veliki ponvi segrejte 2 jedilni žlici olja in ob obračanju pecite krompir pribl. 10 minut, da postane zlatorjav. Začinite s soljo in poprom. V drugi posodi karamelizirajte sladkor, dodajte 1 jedilno žlico masla, ga stopite in zalijte s kisom. Dodajte korenje in med obračanjem pecite pribl. 3 minute. Krompir in korenje naj ostaneta topla.

Ribo operite, jo popivnajte in narežite na 8 enako velikih kosov. V ponvi segrejte 2 jedilni žlici olja. Ribo ob obračanju pecite 8-10 minut, da postane zlatorjava in jo posolite.

Krompir, korenje in ribo razporedite na 4 krožnikih. V ponev dajte mehko maslo MEGGLE Alpinesse, pustite, da se speni, in dodajte peteršilj. Spenjeno maslo prelijte čez ribo.

Hranilne vrednosti: na porcijo pribl. 410 kcal, 22 g maščobe, 24 g ogljikovih hidratov, 29 g beljakovin

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

 • Masla
  anemptytextlline
 • Zeliščna masla
  anemptytextlline
 • Jogurti
  anemptytextlline
 • Siri
  anemptytextlline
 • Smetane in sladice
  anemptytextlline
 • Antipasti
  anemptytextlline