Lososov file v poprovi omaki

Čas

50 minut

Sestavine

» 720 g lososovega fileja
» 400 g pora
» 6 dcl Meggle smetane za kuhanje
» sol
» poper
» pol limone
» 2 dl belega vina
» 100 g Meggle masla
» 240 g širokih rezancev

Priprava

Lososov file poškropite z limoninim sokom, posolite in popoprajte. Na maslu specite file na vseh straneh, odstranite in postavite na toplo. Na ostanek maščobe dodajte opran in narezan por. Vse skupaj kratko prepražite ter dolijte vino in pustite, da se vkuha. Vse skupaj zalijte s smetano za kuhanje. Lososov file vrnite v omako ter začinite s poprom in soljo. Pustite, da se vse skupaj kuha še 5 minut. Gotovo jed postrezite na toplem krožniku s širokimi rezanci.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline