Krompirjevo - želiščni sufle z rukolo

Čas

4 pogrinjki
1 ura in 15 minut

Sestavine

» 1 kg krompirja
» 3 šalotke
» 60 g Meggle zeliščnega masla + 30 g za namaščenje modelčkov
» 2 šopki rukolo
» 250 g svežega sira
» 50 g sveže naribanega parmezana
» 3 jajca
» sol
» poper
» sveže nariban muškatni orešček

Priprava

Operite krompir. Prestavite ga v posodo in jo napolnite z vodo do te mere, da ta pokrije krompir. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo približno 30 minut. Medtem olupimo in drobno sesekljamo šalotko. Na Meggle zeliščnemu maslou v ponvi prepražimo šalotko, dokler ne postekleni. Nato ponev odstavite s toplote. Pečico segrejemo na 200 °C. Še toplemu krompirju odstranimo lupino, počakamo da se rahlo ohladi in ga v večji skledi pretlačimo z vilico ali s pomočjo pasirnika. V pretlačen krompir vmešajte šalotko, sveži sir, parmezan in rukolo. Ločite beljake od rumenjakov, vmešajte rumenjake in maso radodarno začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Beljake stepite v čvrst sneg in ga enakomerno razporedite po namaščeni posodi za sufleje (kapaciteta 1,5 l), čezenj pa enakomerno razporedite še mešanico krompirja. Pečemo 45 minut pri 200 °C.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline