File rdečega okuna na črnih testeninah z zeliščnim maslom

Čas

4 pogrinjki
30 minut

Sestavine

» 2 cl portovca
» žafran
» roza poper
» 80 ml ribje osnove
» 40 ml belega vina
» 40 ml sladke smetane
» 100 g Meggle alpskega masla
» šopek pehtrana
» 1 čajna žlička sveže narezanega drobnjaka
» 400 g črnih sveže skuhanih testenin
» sol
» 480 g fileja rdečega okuna
» črni poper
» 120 g moke
» 40 ml olivnega olja
» 40 g Meggle zeliščnega masla

Priprava

Portovec, žafran in roza poper z ribjo osnovo ter belim vinom povrite do polovice in nato dodajte smetano. Počasi dodajajte na kocke narezano Meggle alpsko maslo, dokler omaka ne postane kremasta. V preostanek masla pretresite testenine in jih potresite z malo soli. File rdečega okuna začinite s soljo in poprom, ga povaljajte v moki in specite na olivnem olju in Meggle zeliščnem maslu. Pehtranove liste in sveže narezan drobnjak za okras dodajte v omako in jo skupaj s testeninami servirajte na sredino krožnika. Na vrh položite pečen file rdečega okuna.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline