Beluši na klasičen način z Meggle Alpskim maslom

Čas

4 pogrinjki
60 minut

Sestavine

» 2 kg belih belušev
» sol
» sladkor
» limonin sok
» Meggle alpsko maslo
» 500 g kuhane ali dimljene šunke
» 800 g mladega krompirja

Priprava

Olupite beluše in odrežite olesenele konce. Beluše razdelite v štiri svežnje in vsakega zvežite s kuhinjsko nitjo. Operite krompir in ga dajte v z vodo napolnjeno posodo, dodajte ščepec soli in kuhajte 20-25 minut. Za pripravo belušev zavrite vodo s soljo, sladkorjem, limoninim sokom in 2 jedilnima žlicama Alpskega masla in beluše kuhajte 15 do 20 minut. Na koncu odstranite nit iz belušev. V majhni posodi pri nizki temperaturi stopite Meggle alpsko maslo. Beluše razporedite po krožniku, jih prelijte s tekočim maslom in jih po želji servirajte s kuhano šunko in krompirjem.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline