Velikonočna torta

Čas

2 uri in 30 minut

Sestavine

Testo (2x):
» 4 jajca
» 3 žlice sladkorja v prahu
» 3 žlice mletih lešnikov
» 1 žlica čokolade (stopljene)

Beli nadev:
» 750 ml Meggle Creme Patisserie (smetana za stepanje)
» 2 žlici sladkorja v prahu
» 12 lističev želatine

Rumeni nadev:
» 250 g Meggle masla
» 4 žlici sladkorja v prahu
» 400 ml Meggle mleka
» 200 ml Meggle smetane za stepanje
» 2 vrečki vanilijevega pudinga
» 5 žlic sladkorja

Ostali material:
» marmelada (ribez, višnje)
» Meggle smetana v dozi (okrasitev)
» čokoladna jajca

Priprava

Stepite rumenjake s sladkorjem v prahu, dodajte stopljeno čokolado, lešnike in dobro stepene beljake. Zmes dobro stepite, zlijte v pekač (s premerom 26 cm) obložen s papirjem za peko ter pustite, da se peče. Pecite na 180 °C 25 – 30 min. Biskvit obrnite na papir, ki je posut s kristalnim sladkorjem, odstranite papir na katerem se je peklo testo in pustite, da se ohladi. Postopek ponovite še enkrat na isti način.

Beli nadev: Smetano za stepanje stepite s sladkorjem v prahu, dodajte želatino pripravljeno po navodilih na vrečki, zmešajte in pustite 10 minut v hladilniku. Vzemite iz hladilnika in nanesite na torto.

Rumeni nadev: Prašek za puding pomešajte s sladkorjem in 100 ml hladnega mleka. Ostalo mleko pomešajte s smetano za stepanje in pustite, da zavre. Dodajte pripravljeno mešanico in ob neprestanem mešanju kuhajte 1 min. Pustite, da se ohladi (občasno pomešajte). Ohlajen puding pomešajte s stepenim maslom in sladkorjem v prahu ter nanesite na del belega nadeva.

Torto zložite v pekač v katerem se je peklo testo. Hladen biskvit premažite s stepeno marmelado in dajte v pekač s prozorno folijo, ki je nekoliko premazana z oljem. Na biskvit nanesite 1/2 belega nadeva in preko rumenega ostanek belega nadeva. Drugi biskvit premažite z marmelado in jo dajte na prvo. Pokrijte s prozorno folijo in preko nje dajte raven krožnik težek cca. 1 kg. Tako pripravljeno torto pustite v hladilniku do naslednjega dne. Torto obrnite na pladenj za serviranje, odstranite folijo, premažite s stepeno smetano in okrasite po želji. Torta naj bo do serviranja v hladilniku.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

 • Masla
  anemptytextlline
 • Zeliščna masla
  anemptytextlline
 • Jogurti
  anemptytextlline
 • Siri
  anemptytextlline
 • Smetane in sladice
  anemptytextlline
 • Antipasti
  anemptytextlline