Vanilijevi keksi

Čas

1 ura in 30 minut

Sestavine

120 keksov, oziroma 60 kosov
» 250 g Meggle Alpenbutter masla
» 250 g sladkorja
» 4 cela jajca
» 250 g mletih orehov
» okoli 700 g gladke moke

Okrasitev
» marelična marmelada
» 100 g vanilijevega sladkorja v prahu

Priprava

Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo. Pečico vklopite na 200°C in pustite, da se zagreje. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Z mešalnikom stepite Meggle Alpenbutter maslo s sladkorjem. Dodajte eno po eno celo jajce, stalno stepajte. Nato dodajte mlete orehe in nato moko. Zgnetite gladko, nekoliko lepljivo testo. Mizo dobro pomokajte in razvlecite testo, da je debelo okoli 0.5 cm, lahko je tudi tanjše. Testo med valjanjem pomokajte tudi zgoraj. Kekse režite z modelom po želji ali najbolje z majhnim kozarčkom za žganje. Kekse zlagajte na gosto na pekač in pecite okoli 5-7 minut. Odvisno od pečice, vendar nikakor dlje kot 7 minut. Med peko prve pripravite drugo. Kekse lahko še vroče lepite z malo marelične marmelade, takoj jih povaljajte v vaniljev sladkor v prahu in shranite v kovinsko škatlo, da se malo odpočijejo. Jeste jih lahko takoj. Keksi so lahko v zaprti škatli teden dni.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline