Tiramisu

Čas

8 pogrinjkov
60 minut

Sestavine

» 250 g mascarponeja
» 250 ml Meggle Creme Pastisserie smetane za stepanje
» 3 jajca
» 500 ml močne črne kave
» rum
» 1 zavitek otroških piškotov (savoiardi)
» kakav v prahu za posip

Priprava

Za tiramisu najprej skuhamo pol litra kave, jo po okusu sladkamo in ohladimo. Ohlajeni kavi po okusu primešamo nekaj kapljic ruma.
Vlijte kavo in nekaj kapljic ruma v plitvo posodo. Z električnim mešalnikom v veliki skledi stepite rumenjake. Dodajte mascarpone in stepeno smetano ter ju narahlo vmešajte skupaj. Jajčne beljake v srednje veliki posodi stepite v sneg in ga z veliko kovinsko žlico nežno vmešajte v maskarponejevo mešanico.
Piškote namakamo v kavno mešanico in jih polagamo v pekač ali na pladenj enega poleg drugega. Prvo plast piškotov premažemo z eno tretjino kreme. Postopek ponovimo še dvakrat, in zadnjo plast zaključite s plastjo piškotov, ki jih tanko premažemo s stepeno smetano. Tako naj vsaj štiri ure počiva v hladilniku, da se strdi, prepoji in ohladi.
Tik pred serviranjem tiramisu velikodušno posipamo s kakavom in ponudimo.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline