Tekoči čokoladni kolač

Čas

60 minut

Sestavine

» 3 jajca
» 50 g moke
» 50 g sladkorja
» 100 čokolade za kuhanje
» 100 g Meggle masla
» 35 g Meggle kisle smetane

Priprava

Na pari stopite čokolado za kuhanje in maslo ter ohladite na sobno temperaturo. Jajca stepite s sladkorjem v čvrst sneg. Stopljeno čokolado za kuhanje in stepena jajca združite v eno maso ter pazljivo dodajajte moko med ročnim mešanjem. Zmes zlijte v posodice/kalupe, ki ste jih pred tem namazali z maslom in posuli z moko. Pecite v pečici 6 – 7 minut (ki ste jo pred tem zagreli na 180°C). Sredina kolača mora ostati tekoča.

Kolač odstranite iz kalupa, tako da ga obrnete narobe in servirajte desertni krožnik. S kolačem servirajte 2 žlici kisle smetane.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline