Supita ali zlivanka s sadjem in grškim jogurtom

Čas

15 minut

Sestavine

» 0.5 l Meggle Grškega jogurta natur
» 3 cela jajca
» malo soli
» sladkor
» 1 vrečka vanilijevega sladkorja
» mehka moka
» olje
» Meggle kisla smetana 12% mm
» 2 pesti ribeza ali drugega sadja

Priprava

Pečico vklopite na 200°C in pustite, da se zagreje. Jajca stepite s 3 žlicami sladkorja, nato med stalnim mešanjem dodajte grški jogurt, ščepec soli ter 8 žlic mehke moke. Poskusite zmes. Če ni dovolj sladka dodajte sladkor. Pekač ali kalup v katerem boste pekli Supitu dobro naoljite in pustite, da se v pečici greje 5 minut. Nato ga vzemite iz nje in v njega vlijte zmes za kolač, vrnite v pečico za dodatnih 5 minut, da se dno zapeče.
Sadje operite, 1 kislo smetano pomešajte z 2-3 žlicami sladkorja. Supito po 5 minutah ponovno odstranite iz pečice in preko nje prelijte kislo smetano s sladkorjem, nato pa posujte z ribezom ali zložite drugo sadje. Vrnite v pečico in pustite, da se peče še okoli 20-30 minut do zlato-rjave barve.
Dober tek!

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline