Kokosove kocke

Čas

1 uro in 30 minut

Sestavine

Biskvit:
» 6 jajc
» 6 žlici sladkorja
» malo limonine lupine ali 1 limonin sladkor
» 8 žlic moke (pol mehke-pol ostre)
» 0.5 dcl olja
» 0.5 dcl vode
» 1 pecilni prašek

Krema
» 200 g temne čokolade
» 150 g Meggle Alpinesse Classic masla
» 4 dcl Meggle trajnega mleka
» kokos za okraševanje

Priprava

Biskvit:
Ločite rumenjake in beljake. Posebej penasto stepite rumenjake s sladkorjem in limonino lupino, miksajte nekaj minut dokler zmes ne naraste, dodajte moko, miksajte, na koncu dodajte vodo in olje ter pecilni prašek. Kratko zmiksajte, da se združi. Pečico vklopite na 200°C in pustite, da se zagreje. Pekač velikosti 20*30 cm obložite s papirjem za peko. Stepite beljake v čvrst sneg, nato jih počasi z lopatico ali kuhalnico vmešajte v zmes rumenjakov. Ne mešajte predolgo. Zlijte v pekač, pazljivo poravnajte in pecite v zagreti pečici okoli 25 minut. Biskvit malo ohladite preden ga pričnete rezati.

Krema in okrasitev
Ohlajen biskvit narežite na želene oblike. Pripravite posodo v katero boste dajali napravljene čupavce. Vse sestavine za kremo (razen kokosa) skupaj skuhajte, odstranite z ognja. V vsako kocko zabodite vilico in jo najprej potopite v kremo ter nato v kokos. Na koncu vam bo ostalo nekaj kreme, mogoče 1 dcl, vendar če izdelate manj kreme, potem zadnje kocke ne boste mogli potopiti, dober čupavec pa ni, če ga dobro ne potopite v kremo.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline