Limonina krema z jogurtovim maslom

Čas

4 pogrinjki
60 minut

Sestavine

Testo:
» 120 g Meggle jogurtovega masla
» 250 g moke
» 50 g sladkorja v prahu
» ščepec soli
» 1 jajce

Nadev:
» 150 g sladkorja
» 3 jajca
» 1 rumenjak
» 120 ml limoninega soka
» 200 ml pomarančnega soka
» 400 g svežega sira
» 12 rezin limone
» 4 žlice limonine ali pomarančne marmelade

Priprava

Vse sestavine za testo dobro zgnetemo in pustimo najmanj 30 minut stati v hladilniku. Ohlajeno testo nato razvaljamo, izrežemo kroge primerne velikosti in jih polagamo v pekač za mafine ali v modelčke.
Penasto umešajte sladkor, jajca in jajčne rumenjake, nato zmesi dodajte limonin in pomarančni sok. Sveži sir najprej posebej zmiksamo da ga zmehčamo, nato pa ga zmešamo z jajčno mešanico. S pripravljenim nadevom napolnite modelčke s testom.
Na vrh vsake tortice položite rezino limone. Pečemo v predgreti pečici na 180°C, 40-45 minut. Še tople tortice glaziramo z marmelado in ko so ohlajene jih odstranimo iz modelčkov.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline