Ledeno nebo s Creme Patisserie

Čas

1 ura in 45 minut

Sestavine

» 6 jajc
» 6 žlici sladkorja
» 3 žlice olja
» 6 žlic moke

Za kremo:
» 4 žlici Meggle mleka
» 4 rumenjaki
» 1 vrečka vaniljevega sladkorja
» 1 mleta želatina
» 15 dag sladkorja
» 5 dl Meggle Creme Patisserie

Priprava

Stepite jajce, sladkor in olje v čvrsto zmes, izključite mešalnik, počasi mešajte in dodajte žlico po žlico moke. Testo pecite počasi na 200°C.

Želatino namočite v hladno mleko za deset minut, da nabrekne, rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor dobro zmešajte z mešalnikom in kuhajte na pari. Zmes mora biti čvrsta in gladka. Odstranite z ognja in v vročo kremo vmešajte želatino, da se stopi in pustite, da se ohladi. Vmešajte Creme Patisserie in dodajte v hladno kremo, mešajte, da se izenači. Kolač narežite na kocke in okrasite z naribano belo čokolado.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline