Lahka višnjeva torta

Čas

1 ura in 30 minut

Sestavine

» 2 kozarca višnjevega kompota
» 20 žlic sladkorja
» 20 žlic pšeničnega zdroba
» 3 vrečke vaniljevega pudinga
» 250 g Meggle jogurt masla
» 1 l Meggle mleka
» 700 ml Meggle smetane za stepanje

Priprava

Višnje precedite in shranite sok. Soku dodajte vodo, da dobite skupaj 1,5 litra. Soku dodajte sladkor in zavrite. Ko zavre dodajte višnje. Ko zmes soka in sladkorja zavre, dodajte žlico po žlico zdroba in kuhajte s stalnim mešanjem dokler se zmes ne zgosti. Zmes zlijte v kalup za torto (kalup pred tem oblijte z vodo, da se zmes ne bo zalepila). Na zmes dajte skuhan puding v katerega je dodan izdelano jogurtovo maslo (puding skuhajte po navodilih na pakiranju ter ga ohladite). Na zmes pudinga in jogurtovega masla dodajte 500 ml stepene smetane. Z 200 ml stepene smetane okrasite torto, ki ste jo odstranili iz kalupa.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline