Kuglof v kuhanem vinu

Čas
Sestavine

» 4 jajca
» 270 g sladkorja
» ½ žlice naribane limonine lupine
» 160 g krušnih drobtin
» 30 g Meggle Alpinesse Classic masla
» 350 ml suhega belega vina
» 20 ml limoninega soka
» 40 ml pomarančnega soka
» 1 skorjica cimetova
» 3 klinčki
» 1 žlica pomarančne lupine (olupljene na tanke trakce)
» 10 zrn belega grozdja

Priprava

Najprej v dve posodi ločimo rumenjake od beljakov. V posodo z rumenjaki dodamo 100 g sladkorja, naribano limonino lupino in mešamo 4-5 minut dokler ne dobimo enotno kremo. Nato očistimo metlice mešalnika in stepemo sneg. Takoj, ko se pojavi penica, dodamo 70 g sladkorja in beljake stepemo do konca. Nato damo ¼ snega damo v posodo s stepenimi rumenjaki in dobro zmešamo. Nato dodamo preostali sneg in polovico krušnih drobtin ter nežno zmešamo v enotno kremo. Kalup za kuglof premažemo z maslom, posujemo s preostalimi krušnimi drobtinami in višek drobtine iztresemo.

Mešanico rumenjaka in snega prestavimo v kalup, enakomerno razporedimo in damo peči v pečico, ki smo jo zagreli na 180°C za 30 minut. Med tem damo v lonec 100 g sladkorja, vlijemo belo vino, limonin sok, pomarančni sok, dodamo klinčke, skorjo cimeta, trakce pomarančne lupine, prepolovljena zrna grozdja, ki smo jim odstranili semena in ko zavre kuhamo 3-4 minute. Kuglof vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi, nato ga počasi prelijemo s kuhanim vinom, da vpije čim več tekočine, narežemo na rezine in serviramo.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline