Kaiserschmarn - carski drobljenec s karameliziranimi nektarinami

Čas

30 minut

Sestavine

» 8 jajc
» 50 g rozin
» 30 ml ruma
» 500 ml Meggle trajnega mleka 2,5% mm
» 30 g sladkorja
» 1 vrečka vaniljevega sladkorja
» 300 g moke
» 50 g Meggle Alpinesse Classic masla
» 1 žlica mandljevih lističev
» 1 ščepec soli
» cimetov sladkor v prahu za posipanje

Za karamelizirane nektarine:
» 30 g Meggle Alpinesse Classic masla
» 30 g sladkorja
» 2 nektarini
» okoli 50 ml vode

Priprava

V posodico damo rozine, prelijemo jih z rumom in pustimo, da se namakajo pol ure. V dve posodi ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. V posodo vlijemo mleko, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, ščepec soli ter dobro zmešamo z metlico ali ročnim mešalnikom. Nato, ob stalnem mešanju, postopoma dodajamo moko dokler ne dobimo enotno mešanico. Nato zmes nežno vmešamo sneg iz beljakov. V ponev na raztopljeno maso vlijemo zmes za drobljene, dodamo odcejene rozine ter pustimo, da se zmes zapeče na spodnji strani. Nato s pomočjo dveh kuhalnic obrnemo zmes in počakamo, da tudi na drugi strani prične dobivati barvo. Nato drobljenec posujemo s sladkorjem v prahu, mandljevimi lističi ter s pomočjo dveh lesenih kuhalnic drobljenec natrgamo in po potrebi še malo zmešamo. Gotov drobljenec serviramo na krožnike in izdatno posujemo s cimet-sladkorjem. S carskim drobljencem ponudimo slivovo marmelado, razne goste kompote ipd.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline