Jogurtova pita

Čas

60 minut

Sestavine

Za testo:
» 200 g Meggle Alpenbutter masla (sobne temperature)
» 4 rumenjaki
» 100 g sladkorja
» 400 g moke
» 1 pecilni prašek
» 1 vrečka vaniljevega sladkorja

Za kremo:
» 4 beljaki
» 550 g grškega jogurta Meggle
» 2 kozarca Meggle kisle smetane 12% mm
» 5 žlic ostre moke
» 200 g sladkorja
» 1 vrečka vaniljevega sladkorja
» 1 limonin sladkor

Priprava

Testo:
V posodi zmešajte vse sestavine. Meggle maslo narežite na lističe in z rokami zgnetite testo. Ko se testo nekoliko združi, prestavite na mizo, kjer ga ponovno gnetite (zgnetite vse testo). Mesite nekaj minut dokler ne dobite lepo kroglo. Testo prepolovite na 2 dela, ki imata okoli 400 g in ju dajte v dve vrečki. Eno polovico testa dajte v hladilnik (tisto, ki jo boste razvaljali za dno), drugo v zamrzovalnik (tisto, ki jo boste naribali), za 30 minut. Dokler se testo ohlaja pripravite kremo.

Krema in zlaganje pite:
Pečico vklopite na 190°C in pustite, da se zagreje. Beljake stepite v čvrst sneg. Nato jim dodajte Meggle čvrsti jogurt, Meggle kislo smetano, moko, sladkor, vaniljev sladkor in limonin sladkor (ali limonino lupino). Na kratko zmiksajte, da se združi in pustite s strani. Vzemite pekač v katerem boste pekli pito in v njo dajte mastni papir. Ohlajeno testo vzemite iz hladilnika, razvaljajte ga na mastni papir in ga nekoliko pomokajte na zgornji strani, da se vam ne lepi za valjar. Prestavite testo skupaj s papirjem v pekač. Na testo dajte kremo in jo poravnajte.
Odstranite drugo testo iz zamrzovalnika in ga naribajte na pito s pomočjo grobega dela strgalnika. Pito pecite okoli 35-40 minut (dokler ne porumeni).

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

 • Masla
  anemptytextlline
 • Zeliščna masla
  anemptytextlline
 • Jogurti
  anemptytextlline
 • Siri
  anemptytextlline
 • Smetane in sladice
  anemptytextlline
 • Antipasti
  anemptytextlline