Jogurtov mousse s pomarančo

Čas

6 pogrinjkov
60 minut

Sestavine

» 60 ml pomarančnega soka
» pomarančna lupinica ene pomaranče
» 350 ml Meggle Creme Patisserie (smetana za stepanje)
» 100 g sladkorja
» ščepec soli
» 1 zavitek (7 g) želatine
» 1000 g Meggle grškega jogurta
» 30 g pistacije, nasekljane

Priprava

V ponvi zmešajte pomarančno lupinico, 100 ml smetane za stepanje, sladkor in sol ter segrevajte na srednje močnem ognju. Počasi kuhajte do vretja in občasno mešajte, dokler se sladkor raztopi, kar vam bo vzelo približno 5 minut. Odstranite z ognja, pokrijte in pustite stati 20 minut.
V srednje veliko posodo vlijemo pomarančni sok, potresemo z želatino in pustimo da se zmehča, približno 5 minut. Mešanico smetane in sladkorja ponovno zavremo ter jo skozi fino cedilo precedimo v želatino. Med precejanjem lupinico dobro stisnite, da boste iz nje dobili več arome. Mešajte približno 1 minuto dokler se želatina ne raztopi, nato postopoma primešajte jogurt. Dobljeno maso pokrijte in pustite v hladilniku 30 minut, ali pa uporabite metodo hitrega ohlajanja.
V srednje veliki posodi z električnim mešalnikom stepite preostalo smetano, dokler ne postane čvrsta. Vanjo nežno vmešajte mešanico jogurta. Mousse razdelite v 6 kozarcev, vsakega posebej pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 6 ur ali čez noč.
Postrežemo potreseno s pistacijami in pomarančno lupinico.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

 • Masla
  anemptytextlline
 • Zeliščna masla
  anemptytextlline
 • Jogurti
  anemptytextlline
 • Siri
  anemptytextlline
 • Smetane in sladice
  anemptytextlline
 • Antipasti
  anemptytextlline