Torta z jagodnim jogurtom

Čas

4 pogrinjki
60 minut

Sestavine

Biskvit:
» 2 jajci
» 4 žlice sladkorja
» 4 žlice moke
» 3 žlice Meggle jogurtovega masla
» 1 pecilni prašek

Krema:
» 500 g svežega sira
» 850 g Meggle grškega jogurta z okusom jagode
» 500 ml Meggle Creme Pastisserie
» 4 žlice sladkorja
» 2 vrečki želatine
» 3 žlice mleka
» 300 g drobno narezanih jagod

Priprava

Penasto umešamo jajca in sladkor ter zmesi dodamo zmehčano maslo, presejano moko in pecilni prašek. Pripravljeno zmes vlijemo v višji okrogel pekač in pečemo 20-30 minut pri 180°C.
Ko je biskvit pečen ga pustite da se ohladi.

Kremo pripravimo tako, da sveži sir z električnim mešalnikom dobro premešamo s tremi žlicami mleka in štirimi žlicami sladkorja.
Sadni jogurt lahko rahlo segrejete in mu dodate želatino, ki jo pripravite po navodilih na vrečki.
V večji skledi stepite smetano.
Ohlajeni mešanici sadnega jogurta in želatine dodajte stepeno smetano. V to zmes postopoma vmešamo sirovo zmes, nato pa še drobno narezane jagode.
Pripravljeno kremo zlijemo v pekač, preko ohlajenega biskvita in vse skupaj za nekaj ur postavite v hladilnik. Dekorirajte z listi sveže mete in svežimi jagodami.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline