Enostavna torta s svežim sirom in smetano

Čas

30 minut

Sestavine

» 200 g piškotov
» 100 g Meggle masla (raztopljenega)
» 10 g mlete želatine
» 250 g Meggle svežega sira s smetano
» 120 g sladkorja
» ½ limoninega soka
» 400 ml Meggle Creme Pattiserie (sladke smetane)
» 20 g vaniljevega sladkorja

Priprava

V posodo zdrobimo piškote, dodamo raztopljeno maslo in sestavine čim bolj zmešamo. Dobljeno zmes prestavimo v kalup za torte s premerom Ø 24 cm in enakomerno vtisnemo po dnu kalupa, tako da prekrije celotno dno. Nato kalup damo v hladilnik, da se piškoti in maslo strdijo. Po navodilih na vrečki pripravimo mleto želatino. V večji posodi iz sladke smetane z ročnim mešalnikom stepemo čvrsto smetano, nato dodamo v posodo svež sir s smetano, sladkor, vaniljev sladkor, limonin sok in sestavine zmešamo z mešalnikom. Ko smo dobili enakomerno kremo, ponovno z mešalnikom vmešamo tudi raztopljeno želatino. Dobljeno zmes iz svežega sira s smetano enakomerno razporedimo v kalup čez biskvit, gornjo površino zgladimo in kalup vrnemo v hladilnik za nekaj ur, da se zmes stisne. Pred serviranjem lahko torto posujemo z zdrobljenimi piškoti, drugimi lomljivimi piškoti, po želji pa tudi s svežim jagodičastim sadjem.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline