Čokoladna rolada s sladko smetano

Čas

60 minut

Sestavine

» 5 jajc
» 5 žlici sladkorja
» 5 žlici moke
» 2 žlici olja
» 2 žlici Meggle mleka
» 3 žlice kakava
» 1 vrečka vanilja sladkorja
» 1 vrečka pecilnega praška

Za kremo:
» 1 vrečko vaniljevega pudinga
» 250 ml Meggle mleka
» 300 g Meggle sladke smetane
» 1 bela čokolada
» 1 vrečka kremnega fiksirja
» malo naribane temne čokolade

Priprava

Jajca, sladkor, vaniljev sladkor in olje zmešajte v čvrsto zmes. Dodajte mleko, kakav, moko pomešano s pecilnim praškom. Vse dobro zmešajte in dajte v pekač prekrit s papirjem za peko. Biskvit pecite okoli 20 minut, v pečici, ki je bila prej zagreta na 180°C. Pečen biskvit takoj zvijte v rolado, da se oblikuje in pustite, da se ohladi. Medtem pripravite kremo. Najprej zavrite mleko in v njega vmešajte vrečko pudinga, ki ste ga pred tem zmešali z malo mleka. Mešajte dokler se puding ne zgosti, nato v njega dodajte zlomljeno belo čokolado in mešajte dokler se čokolada ne stopi. V ohlajeni puding z mešalnikom vmešajte sladko smetano s kremnim fiksatorjem. Zmes mora biti homogena. Biskvit odmotajte, premažite s kremo in ga ponovno zvijte. Dajte v hladilnik, da se stisne. Okrasite z naribano temno čokolado in narežite na rezine ter postrezite.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline