Babičin sirov kolač z Meggle Alpskim maslom

Čas

4 pogrinjki
60 minut

Sestavine

Testo:
» 250 g moke
» 65 g sladkorja
» 125 g Alpskega masla Meggle
» 1 jajce
» 2 čajni žlički pecilnega praška

Nadev iz skute:
» 500 g skute
» 150 g sladkorja
» 60 g Alpskega masla Meggle
» 45 g moke
» 125 ml mleka
» 2 jajci
» 2 vrečki vaniljevega sladkorja

Priprava

V skledi z ročnim mešalnikom penasto umešajte maslo in jajce, dodajte sladkor in vse dobro premešajte. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo presejte v maso z jajcem. S priključkom za gnetenje zgnetite gladko testo.
1/3 testa dajte na stran. Preostali 2/3 testa dajte v model za torte s premerom 26 cm ter oblikujte dno in rob.
Za skutin nadev z ročnim mešalnikom penasto zmešajte maslo, dodajte sladkor, vaniljev sladkor in jajca ter ponovno zmešajte. Moko presejte v mešanico iz masla in sladkorja ter jo vmešajte. Dodajte skuto in mleko ter vse skupaj zmešajte v gladko maso.
Sedaj skutin nadev stresite v model za torte na gneteno testo. Iz testa, ki ste ga dali na stran, oblikujte trakove in jih v obliki mreže razporedite na skutin nadev. Kolač pecite pribl. 40 minut pri 180o C z zgornjim in spodnjim grelcem, da postane zlatorumen.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTE

  • Masla
    anemptytextlline
  • Zeliščna masla
    anemptytextlline
  • Jogurti
    anemptytextlline
  • Siri
    anemptytextlline
  • Smetane in sladice
    anemptytextlline
  • Antipasti
    anemptytextlline